U denkt bij airconditioning uiteraard in eerste instantie aan een aangename koelte op warme, zomerse dagen. Toch is dat niet het enige wat een airconditioningsysteem kan. Want de naam zegt het eigenlijk al: met een airco wordt de lucht in een ruimte geconditioneerd; in een perfecte staat gebracht. Dat klinkt even comfortabel als het is.

Uw airco kan koelen als het te warm is, maar ook verwarmen als het te koud is, drogen als de lucht te vochtig is en bovendien zuivert een airconditioningsysteem de lucht van stofdeeltjes.

Iedere goede airco bestaat uit een binnen- en een buitenunit die met elkaar verbonden zijn door middel van leidingen. De praktijk leert echter dat de hoeveelheid breekwerk zeer beperkt kan blijven.

Wilt u weten hoe en tegen welke kosten u uw binnenklimaat optimaal kunt houden, vraag dan advies op maat aan en klik op contact of afspraak maken. Onze specialisten nemen dan contact met u op om uw persoonlijke wensen te inventariseren.

Airco vragen top 5

Wij hebben hier onder de vragen top 5 betreffende vragen over airconditioning.
Heb je een vraag en staat die er niet bij? Wij helpen je graag verder.

 

Mijn vraag stellen

 

Maakt een airco niet veel lawaai?

Dankzij de vooruitgang die op dit moment is gemaakt kan het geluid van een werkend toestel vergeleken worden met dat van een huiscomputer. Zonder te vergeten dat in een vervuilde of luidruchtige omgeving de ramen niet meer geopend hoeven te worden om het binnen koel te krijgen

Kost airconditioning niet veel stroom?

Dat valt erg mee. Natuurlijk zijn de kosten mede afhankelijk van goed onderhoud van de installatie en daarnaast van een aantal praktische zaken, zoals het dichthouden van ramen en deuren, de ingestelde temperatuur van de thermostaat en het neerlaten van eventuele zonwering. Mede hierdoor en door toepassing van moderne technieken blijken de energiekosten op jaarbasis opvallend lager te zijn dan men in eerste instantie denkt.

Kan ik zelf onderhoud verrichten aan de airco-installatie?

Aan een langere levensduur en optimale werking van uw aircosysteem kunt u inderdaad zelf bijdragen door bijvoorbeeld regelmatig de filters te controleren, zeker als de installatie dagelijks in gebruik is. Vervuilde filters kunt u eenvoudig uitwassen of met een stofzuiger schoonmaken. Verder kunt u zelf ook de buitenunit vrijhouden van bladeren en vuil. Naast de eigen werkzaamheden raden wij u aan om eenmaal per jaar het hele systeem door een erkend STEK-installateur te laten nakijken.

Is de installatie een grote ingreep in mijn huis?

Een airconditioning installeren gebeurt netjes en zorgvuldig (minmaal zichtbare leidingen of elektrische bedrading bij bestaande bouw, bij nieuwbouw geen zichtbare leidingen). Het splitsysteem bestaat uit een binnen- en een buitendeel die met elkaar zijn verbonden met hoogwaardige koperen koelleidingen van geringe diameter. Deze leidingen worden achter het binnendeel weggewerkt en door de buitenmuur naar het buitendeel geleid. Airconditioners worden steeds compacter en fraaier, ze passen in ieder huis.

Zijn er regels of wetten van toepassing op een aircosysteem?

In Nederland dient elk elektrisch apparaat te zijn voorzien van een CE-keurmerk. Daarnaast dient de installatie te voldoen aan en aangesloten te worden volgens de voorschriften van het landelijk Bouwbesluit. Verder valt een airco-installatie onder de Regeling Lekdichtheid Koelinstallaties (RLK). Dit houdt o.a. in dat de installatie aangelegd en onderhouden dient te worden door een STEK-erkend installateur. Uiteraard zijn de installateurs van VAN DEN HOFF erkend.

Alle expertise in huis

Vaak, zoniet altijd, gaan aanleg en renovatie van verwarming en luchtbehandeling gepaard met werkzaamheden aan sanitair, leidingwerk, elektra en onderhoud. VAN DEN HOFF heeft alle disciplines onder één dak.

Het voordeel hiervan is dat een project nauwkeurig gepland kan worden en uitgevoerd wordt door onze eigen mensen wat een positieve invloed heeft op de kwaliteit. Tot slot heeft u te maken met slechts één vast aanspreekpunt voor uw volledige installatie.